COVID-19: Na naše skladišče ni prizadeto. Čas dostave je 1 do 3 delovne dni.
Najnižje cene
Odposlano naslednji dan
Pooblaščeni distributer
Brezplačna dostava za vaporizerje

Priročnik Za Nakup Vaporizerja

Zapomnite si, da najbolj kakovosten ali najdražji vaporizer ne predstavlja dobre vrednosti za vas, če ne ustreza vašim potrebam. Število različnih vaporizerjev hitro narašča. Iz široke palete vaporizerjev je zapleteno izbrati pravega, tudi osebam, ki že uporabljajo vaporizer. Kako lahko začetnik določi, kateri izdelek je zanj primeren? Katere so prednosti in slabosti različnih načinov vaporiziranja? Ne obstaja univerzalni, "najboljši" vaporizer, obstaja pa najboljši vaporizer za vaše potrebe. Da bi določili najboljši vaporizer za vas, jih ocenite glede na lastnosti, ki so za vas najpomembnejše. Tukaj je seznam točk, na katere ste lahko pri nakupu vaporizerja pozorni, vendar je od vas odvisen njihov vrstni red pomembnosti:

 

RAZPOLOŽLJIVA SREDSTVA

Čeprav sta cena in kakovost večkrat povezani, je na voljo nekaj odličnih, cenovno dostopnih vaporizerjev. Cene na strani MagicVaporizers segajo od 109 € za enostaven, ampak zanesljiv model Magic Flight Launch Box pa do 499 € za model Volcano Digit, ki mu nekateri pravijo Rolls Royce med vaporizerji. Najširša izbira vaporizerjev sega od 150 do 300 € in vključuje nekatere izmed najbolj priljubljenih vaporizerjev, kot sta modela Arizer Solo in WISPR 2.

 

Za nakup je na spletni strani Ebay in na drugih straneh na voljo veliko cenejših vaporizerjev, vendar obstaja velika verjetnost, da so to ponaredki ali preprosto poceni narejeni izdelki s poceni obdelavo in iz nizko kakovostnih materialov. Prav tako pa običajno ne vključujejo garancije, ali pa garancijski servis ni omogočen, ko ga potrebujete. Naprave blagovnih znamk po občutno nižjih cenah od tistih, ki so priporočene s strani proizvajalca, so pogosto prodajane s strani nepooblaščenih proizvajalcev, kar lahko zaplete garancijski servis, ali pa so te naprave nedvomni ponaredki.

 

ZANESLJIVOST

Zanesljivost je ključnega pomena, če se pri zdravljenju zanašate na svoj vaporizer. Običajna, enostavna oblika je veliko bolj zanesljiva, če upoštevamo, da gre pri taki obliki manj stvari lahko narobe. Bolj zapleteni vaporizerji potrebujejo zelo kakovostno strukturo in materiale, ki zagotavljajo zanesljivo učinkovitost. Preverite mnenja uporabnikov in forume ter tako odkrijte več o zanesljivosti vaporizerjev, med katerimi se odločate. Odlična mnenja uporabnikov nakazujejo vrhunski izdelek. Nazadnje, če si to lahko privoščite, razmislite o nakupu dodatnega vaporizerja za rezervo.

 

GARANCIJA

Ne glede na to, kako zanesljiv je vaš vaporizer, vedno obstaja možnost, da se boste morali zanesti na garancijo. Če si ne morete privoščiti, da bi ostali brez vašega vaporizerja, potem absolutno potrebujete dober garancijski servis. Ni dovolj, da imate dobro garancijo napisano na papirju; garancijski servis mora delovati na podlagi napisane garancije. Še enkrat svetujemo, preverite mnenja uporabnikov in forume, da bi izvedeli, kaj točno lahko pričakujete.

 

ČAS SEGREVANJA

Glede na to, da vaporizerji delujejo tako, da s pomočjo vročine zvišujejo temperaturo, se morajo vsi vaporizerji segreti na delovno temperaturo. Večina lahko to stori v nekaj sekundah, nekateri pa lahko to počnejo dalj časa, med 30-45 minut. Vaporizerji lahko uporabljajo neposreden plamen za hitro segrevanje njihovega vira toplota, kot je to običajno za nekatere prenosne, baterijske izdelke. Na drugem koncu lestvice pa poznamo vaporizerje, ki uporabljajo keramične grelce, ki običajno potrebujejo daljše segrevanje; vendar, nekateri od teh so ustvarjeni tako, da ostanejo prižgani čez dan in so v trenutku pripravljeni za uporabo, saj so že segreti na delovno temperaturo.

 

PRENOSLJIVOST

Glede na to, da je vaš vaporizer izdelek, primeren za različne uporabe, si lahko zaželite, da bi ga uporabljali na različnih mestih. Večina vaporizerjev se lahko priročno prenaša okrog, nekateri pa so že primarno razviti za uporabo na poti. Prenosni vaporizerji so kompaktni, lahki in se enostavno prilegajo v žep ali v manjši prenosni kovček ter za delovanje ne potrebujejo priklopa v električno omrežje.

 

Nekateri ljudje verjamejo, da prenosni vaporizerji ne delujejo dovolj hitro ali pa, da v nekaterih situacijah enostavno ne delujejo tako učinkovito kot ne-prenosne naprave. Nekateri modeli imajo boljša mnenja uporabnikov kot drugi, vendar je potrebno upoštevati dejstvo, da kar ni dovolj dobro za nekoga drugega, je lahko dovolj dobro za vas.

 

KRIVULJA UČENJA

Izkoriščanje najboljše možne pare iz mnogih vaporizerjev zahteva obvladanje primerne metode. Naprave s plamenom zahtevajo tako pravilno dolžino plamena kot pravilen način uporabe. Nasprotno pa so vaporizerji, ki napolnijo balon pa za vse uporabnike predstavlja enostavno uporabo.

 

Takoj na začetku uporabe je lahko postopek učenja otežen, saj takoj pričakujete odlične rezultate; in če ste bolj neučakanega tipa, poskusite poiskati izdelek, ki ga lahko začnete uspešno uporabljati takoj, ko ga vzamete iz škatle.

 

ENOSTAVNOST UPORABE

Pomembno je upoštevati število rok, ki so potrebne za pripravo in uporabo vaporizerja, saj tisti, ki iščejo ekstremno priročnost ali pa imajo omejeno uporabo rok, lahko izberejo enega izmed vaporizerjev, ki se jih da upravljati samo z eno roko. To velja tako za pripravo kot za uporabo, saj nekateri vaporizerji zahtevajo fino mlete aromatične mešanice in mogoče ne boste zmožni z lahkoto grinderja uporabljati sami. Poiščite mnenja uporabnikov, da bi izvedeli, kako enostavno je uporabljati posamezni vaporizer.

 

OBLIKA

Obstajata dve različni vrsti vaporizacije: Prevodnost, ki material ob stiku z vročo površino takoj segreje, in konvekcija, ki material posredno segreje s prenosom vročega zraka skozi material. Vsi vaporizerji vključujejo elemente obeh metod, vendar so v večini ene ali pa druge vrste. Večina novih vaporizerjev vključuje konvekcijsko vaporiziranje, vendar se razvijajo tudi modeli, ki uporabljajo prevodno vaporiziranje.

 

Konvekcijski modeli so običajno obravnavani kot boljši modeli, saj se je z njimi lažje izogniti vžigu, vroč zrak bolje prehaja skozi aromatične mešanice in jih segreje bolj enakomerno, prav tako pa je nadzorovanje temperature mnogo lažje. Prevodni modeli primarno segrevajo površino, zato običajno potrebujejo bolj fino mlete materiale, ki jih med uporabo potrebno premešati ali pretresti, da bi površino izpostavili toploti. Običajno so bolj enostavni, bolj kompaktni in cenejši od konvekcijskih modelov. Najnovejši prevodni modeli so minimizirali ali odstranili pomanjkljivosti in jih zato ni potrebno takoj izločiti zaradi njihove tehnike segrevanja.

 

PRENOS

Para je običajno prenesena naravnost skozi nastavek, cev ali bič; ali pa neposredno iz vaporizerja samega. Te tehnike prenosa pare so pogosto poznane kot samostojne tehnike prenosa pare. Posredni prenos pare, ki pomeni polnjenje vreče ali balona z uporabo ventilatorja ali črpalke, je pogosto poznan kot pomožna tehnika za prenos pare. 

 

Tehnika prenosa pare vpliva na aromo pare: para, ki prihaja neposredno iz vaporizerja, ohrani najboljšo aromo; nato ji sledi prenos pare skozi cevi ali biče, nato skozi nastavek in nato še prenos pare skozi balone in vreče. Zadnja možnost ima visoko razmerje med paro in zrakom, zato para, ki je zadržana v vreči, začne kondenzirati in količina pare se začne manjšati. Poleg tega, bo para nabrana na površini česarkoli, kar se uporablja za prenos pare, slej ko prej vplivala na aromo.

 

MATERIALI IN POT PARE

Glede na to, da so vaporizerji izdelki za segrevanje, so uporabniki zaskrbljeni glede materialov uporabljenih pri izdelavi in še posebej glede sestave delov izdelka skozi katere potujeta zrak in para. Priznani proizvajalci običajno navedejo ali so uporabljeni materiali v skladu z direktivo RoHS (direktiva o omejevanju uporabe nekaterih nevarnih snovi v električni in elektronski opremi) in tudi, kaj vsebuje sestava delov izdelka, skozi katerega potuje zrak - še posebej po tem, ko je zrak segret.

 

NADZOR TEMPERATURE

Nadzor temperature je ključnega pomena zaradi dveh razlogov: nadzor vam prvotno omogoča, da se izognete vžigu in vam omogoča tudi, da arome sprostite ob določenih temperaturah, kar predstavlja najboljšo prednost vaporiziranja. Ne samo to, da vžig sprosti vse arome ob istem času, ampak dodatno sprosti tudi vse strupe.

 

Mnogo vaporizerjev ponuja digitalni ekran, ki prikazuje temperaturo znotraj vaporizatorja, vendar je to običajno temperatura gretja in ne temperatura vaporizacije. Točka ključnega pomena tukaj je, da čeprav ti vaporizerji ne prikažejo prave temperature vaporizacije, se še vedno lahko uporabljajo kot sredstvo za zagotavljanje konstantno iste temperature med posamezno uporabo.

 

Mnogi drugi vaporizerji imajo enostaven stopenjski nadzor, ki ima enak namen, saj vam omogoča izbiro iste nastavitve pri čisto vsaki uporabi. Precejšne število vaporizerjev ima za izbiro na voljo fiksne točke segrevanja, ki prav tako zagotavljajo enakomerno/nespremenljivo izkušnjo, nekateri vaporizerji pa so enostavno že prednastavljeni na določeno fiksno temperaturo.

 

Vaporizerji, ki niso fiksni in ne ponujajo nadzora se pri upravljanju in nastavljanju temperature razlikujejo glede na vašo uporabo. Ta običajno zahteva učenje pravilne metode uravnavanja temperature vašega izdelka: prehitro ohlajanje prepreči ustvarjanje pare in prepočasno ohlajanje lahko povzroči pregrevanje in vžig. Obvladovanje tega ni tako težko, kot je lahko videti na prvi pogled, res pa je, da nekateri izredni vaporizerji sploh nimajo nadzora temperature.

 

VIR NAPAJANJA

Obstajata dve vrsti načinov napajanja vaporizerjev: s pomočjo plamena ali z elektriko.

 

Vaporizerji, ki se napajajo s pomočjo plamena, uporabljajo plin butan, običajno iz zunanjega vira kot je z butanom polnjen vžigalnik (brenar). Iz tega razloga se uporabniki teh vaporizerjev izogibajo, kljub temu, da so bili nekateri vaporizerji izdelani posebej tako, da butan zadržijo izven sestavnih delov skozi katere potuje zrak. V nekaterih primerih je butan uporabljen znotraj vaporizerja, kjer napaja katalizator.

 

Vaporizerji, ki se napajajo s pomočjo elektrike, so mnogo bolj priljubljeni, običajno pa uporabljajo neko različico keramičnega grelca. Lahko delujejo preko priklopa v vtičnico ali pa preko napajanja iz baterij. Vaporizerji, ki za delovanje porabljajo priklop v vtičnico, so manj primerni za prenos in večkrat poznani kot namizni modeli. Na drugi strani pa so vaporizerji, ki za delovanje uporabljajo baterije, poznani kot prenosni vaporizerji. Nekateri vaporizerji delujejo s snemljivimi baterijami, vendar večina uporablja notranjo baterijo, ki omogoča ponovno polnjenje. Edini problem lahko predstavlja dejstvo, da ni mogoče, da bi sami zamenjali baterijo. Običajno to ni mogoče in če tudi proizvajalec ponuja zamenjavo po dostopni ceni, menjava baterije zahteva pošiljanje vaporizerja in s tem onemogočeno uporabo le-tega, vse dokler ga ne prejmete nazaj.

 

UČINKOVITOST

Mnogi vaporizrji so gledani kot bolj učinkoviti od drugih, ampak običajno je učinkovitost dosežena z vzdrževanjem nizke temperature vaporizacije in z nalaganjem samo manjših količin materiala v vaporizer. To izboljša aromo in proizvede boljšo aromo, vendar mogoče ne sprosti vseh arom, ki ji želite vi.